KAPATILAN MADENLERLE 500'DEN FAZLA KİŞİ İŞSİZ KALDI.

KAPATILAN MADENLERLE 500

SULAMA YOK, HAYVANCILIĞA DESTEK AZ, MADENLER DE KAPANDI. PEKİ, BU İNSANLARIN NE İŞ YAPACAĞINI DÜŞÜNEN VAR MI?”

DURSUNBEY`DE KAPANAN MADENLERDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE SAHİP ÇIKILMADIĞI İÇİN GÖÇ EDİYORLAR

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Dursunbey İlçesi’nde birçok kömür madeninin kapanmasıyla işsiz kalan 500 ün üzerinde Balıkesirlinin durumunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu. Kapanan kömür madeni ocaklarında Çakırca, Odaköy, Hamzacık ve Kavacık köylerini içine alan bölgede pek çok vatandaş çalışıyordu. Hızlı bir kararla kapatılan madenlerde çalışan kişilerin durumları ise belirsiz.

“SULAMA YOK, HAYVANCILIĞA DESTEK AZ, MADENLER DE KAPANDI. PEKİ, BU İNSANLARIN NE İŞ YAPACAĞINI DÜŞÜNEN VAR MI?”

Bölgede sulama olanaklarının sınırlı olması ve hayvancılığa desteğin azlığının madencilik dışında iş olanaklarını sınırladığını ifade eden GÜMÜŞ, işsiz kalan Dursunbeylilerin göç etmek zorunda kalmasından tedirgin olduklarını dile getirdi. İş güvencesiz çalışan yüzlerce insanla ilgili Çalışma Bakanı’nın açıklama yapması ve derhal önlem alması gerektiğini belirten GÜMÜŞ, madenlerin kapatılma gerekçelerini sordu.

“EMEKÇİLERİN İŞ GÜVENCESİ EN AZ İŞ GÜVENLİĞİ KADAR ÖNEMLİ”

Çok ağır şartlarda beden emekleriyle çalışan insanların iş güvencelerinin en az iş güvenliği kadar önemli olduğunu belirten GÜMÜŞ, Bakan Çelik’e şu soruları yöneltti: “Söz konusu madenlerin kapatılma gerekçesi nedir? Kapatılan madenlerde ne kadar daha kömür rezervi vardır? Kapatılan madenler ile toplamda kaç kişi işsiz kalmıştır? Kapatılan işletmelerde çalışan kişilerin göçe zorunlu bırakılmaması için bir istihdam planı yapılmış mıdır?”



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı